tisdag 14 juni 2011

Nu är det dags för hårdare tag!

Nu får jag skärpa mig! Jag står och stampar och mitt mål att bli rik känns avlägset!

I helgen inventerande jag lägenheten och la upp flera objekt på tradera. I dag köpte jag havregrynsgröt samt nu blir det matlådor till jobbet. Inga dyra drinkar på krogen och onödiga taxiresor. Nu är det hårda tag om jag ska kunna nå mina mål.

Hur hittar ni läsare eran motivation och vad gör ni för att kunna öka ert sparande och minska era utgifter?

3 kommentarer:

 1. Kämpa på! Öka sparandet handlar ju oftast om att minska utgifterna. Det är väldigt få som kan öka sin inkomst kortsiktigt. Själv så har jag svårt att öka mitt sparande just nu med anledning av att jag är föräldrarledig och frugan jobbar. Så rejält minskad inkomst från min sida. Men det blir snart andra tider. Till hösten jobbar jag igen. Hade jag varit själv så hade jag kunnat käka blodpudding, gröt och nudlar flera dar i veckan utan problem för att öka sparandet. Men det funker inte med resten av familjen. :) Lycka till med sparandet.

  SvaraRadera
 2. Tack! Startade du bloggen i samband med att du blev föräldrarledig?

  SvaraRadera
 3. Motiveringen kommer, skäms jag för att säga, när nån man känner får pengaproblem för att lönen "inte räcker till" den månaden. Mao, de ligger helt utan marginaler. Så tittar jag på min egen situation och inser att slitet och snålandet nog har sitt värde iallafall.
  Sen kan man ju vara pengakåt och bara bestämma sig för att nå nästa mål på pengastegen. Göra en sport av det. Allt som funkar för att hålla sig på den rätta stigen, antar jag... Och Växsjöinvesteraren? Jag har minsann gjort egen blodpudding en gång. Smaskens!

  SvaraRadera